top of page

Veranderlijk perspectief

29 maart 2020

Wat zie jij als je om je heen kijkt?

Iedereen ziet de wereld anders en het bijzondere is dat je nooit weet hoe de ander deze ziet. Groen kan voor een ander blauw lijken, waarbij ieder gelijk heeft. Het is hoe onze ogen de wereld interpreteren.

Dit geldt ook voor het waarnemen van energie. Zo kan de een de maan zien tussen alle sterren en de ander ervaart de cyclus van de toe- en afnemende maan als het opbouw- en loslaat proces.
Op deze manier neemt iedereen de wereld waar vanaf een bepaalde laag. Je kan het zien als een soort toren. Loop je een trap omhoog, dan krijg je meer overzicht.
Gedurende je leven loop je vaak steeds iets omhoog. Soms loop je ook eens de trap af, omdat je bijvoorbeeld een situatie vanuit het perspectief van de persoon wilt zien die op een lagere verdieping staat. Het is belangrijk voor je eigen groei om niet te vergeten daarna weer omhoog te lopen.

Een mooie visualisatie vond ik de Magic eye tekeningen. In eerste instantie zie je een 2D afbeelding, maar als je 'achter' de afbeelding kijkt komt iets moois tevoorschijn.
Zo kun je het leven ook zien. Als je door bepaalde situaties heen kunt kijken, kun je mooie dingen zien.

Hoe zie jij de wereld om je heen? Vanaf welke verdieping kijk jij naar situaties?
Kun jij voorbij het water van de afbeelding kijken?

Veranderlijk perspectief
bottom of page