top of page

Angel

11 mei 2020

Angel leeft hier op aarde. Gedurende haar leven kwam ze steeds meer te weten over wie ze is en ontwikkelde ze de visie om haar naam die ze bij haar geboorte heeft gekregen na te leven. Maar hoe?

Ze zocht de engelen op om deze vraag te stellen. Een groepje aardsengelen verwelkomden haar met open armen.
'Hoe kan je een engel worden?', vroeg Angel direct. Een van de engelen lachte lief naar haar. 'Nou, dat zal ik je laten voelen. Je hoeft alleen maar het licht in jezelf te vinden en dan zal je je een engel voelen'. Voordat Angel het wist begon van binnenuit het licht in haar te schijnen en haar vleugels werden zichtbaar.

Vol van geluk keerde ze zich weer tot de engelen. 'Nu ik me een engel voel, heb ik toch het gevoel dat ik anders ben dan jullie?'
'Dat klopt', antwoordde de engel. 'Dat ben je ook. Jij bent de engel op aarde en wij zijn de engelen voor de aarde. Jij bent degene die ons kan uitleggen hoe het is om aards te leven, zodat wij dit beter gaan begrijpen en ons licht beter naar aarde kunnen sturen'.

'Dus jullie willen ervaren hoe het is om op aarde te leven?', vroeg Angel. 'Ja' was het antwoord. Voordat Angel het in de gaten had gaf ze een harde stomp in een van de engelen zijn schouder. 'Auw!' Verschrikt kijken ze elkaar in de ogen. 'Zo ervaren de meeste mensen hun lichaam', was Angel haar uitleg. Opeens verschijnen er grote zware loodblokken die geketend zijn aan de enkels van dezelfde engel. 'Zo voelt het om te lopen'. Een groot touw bond de vleugels van de engel aan zijn lichaam vast. Hij kreeg een duw, verloor zijn evenwicht en viel op de grond. 'Zo voelt het om te vallen en alleen je armen te kunnen gebruiken om weer overeind te komen', verklaarde Angel, verbijsterd door het tafereel dat ze aanschouwd. Nadat de engel opgekrabbeld was, verdwenen de ketens.

Gevuld met wijze lessen ging ieder weer terug naar zijn thuis om nog beter het innerlijke licht te begrijpen die zo kostbaar is.
~

Wat houd jou vleugels geketend? Welk lood tors je mee die je ervan weerhouden om verder te lopen? Heb jij het licht in jezelf al ervaren?

Angel
bottom of page