top of page

Vorige levens

1 mei 2020

In dit verhaal ga ik het hebben over vorige levens. Vele van jullie zullen bewust of onbewust ervaringen gehad hebben van vorige levens. Dit hoeven niet alleen levens hier op aarde geweest te zijn.
Met dit verhaal zal ik meer inzichten geven over de reis die je ziel gemaakt heeft en wie weet komen er persoonlijke herinneringen van jouw ziel naar boven.

- Dimensies en lagen van bewustzijn -
Voordat ik verder ga vertellen over vorige levens, wil ik eerst meer uitleg geven over dimensies. In vele berichten die momenteel te vinden zijn op internet en social media zal je het wel tegengekomen zijn: shifts naar de 4e en 5e dimensie en de bijkomende veranderingen die dit geeft. Zelf heb ik altijd wat moeite met deze 'dimensies' omdat het voor mij een gelimiteerde weergave is. Om vorige levens uit te leggen zal ik ook refereren naar 'dimensies', maar ik noem het liever 'lagen van bewustzijn'. Wanneer bijvoorbeeld iemand op aarde (3e dimensie) overlijdt zijn er al drie verschillende lagen erboven waar iemand in terecht kan komen, maar dit zijn niet de 4e, 5e en 6e dimensie waar we over praten. Je zou het kunnen koppelen aan de dimensies, alleen heeft ieder hier al een persoonlijk beeld van gevormd. Daarom zal ik in de loop van dit verhaal het over lagen van bewustzijn hebben om hier een nieuwe energie en interpretatie aan te geven.

- Vorige aardse levens -
Je hebt het vast wel eens gehad. Je komt op een nieuwe plek en dacht; ik herken het hier! Of je ontdekt een natuurlijk talent, waar een ander jaren voor zou moeten oefenen of trainen.
Vaak komt dit doordat je ook al jaren die training hebt gehad, maar dan in andere levens. Ook kan je plekken herkennen omdat je hier misschien al eerder gewoond en geleefd hebt. Al deze herinneringen zijn vaak onbewust aanwezig, maar wanneer je hier meer bewust van wordt, kom je vaak erachter dat het te maken heeft met jouw vorige levens.
Ik heb het hierbij vooral over aardse talenten en herkenningen. Deze zijn gemakkelijk te herinneren voor de ziel omdat ze in dezelfde laag hebben afgespeeld.
Lastiger wordt het wanneer jouw levens in andere lagen hebben afgespeeld. Herinneringen aan die levens hebben een hele andere energie en zullen minder snel 'spontaan' op je pad komen.
Maar hoe werkt dat dan, vorige levens in andere lagen?

- Lagen van de ziel -
Ik zal wat meer over de lagen uitleggen. Vanuit de basis komen wij allemaal voort uit één licht, één schepping, één levensbron. Je kunt zelf invullen hoe je dit noemt.

Vanuit daar zijn we als ziel losgemaakt uit de bron om invloeden vanuit verschillende lagen te ervaren en hiermee het collectief te versterken. Vanuit de bron reizen de zielen naar lagere lagen. Bij iedere laag naar beneden, worden de lagen erboven minder goed zichtbaar. Wanneer de ziel een te grote sprong naar beneden maakt, bestaat de kans dat hij vergeet waar hij vandaan komt en dat hij niet beter weet dan dat de laag waar hij in leeft de enige aanwezige is. Dit is wat er met veel zielen is gebeurd die naar de aarde gegaan zijn.

Op aarde leven we in de 3e laag, ook wel de 3e dimensie. Dat is iets dat we allemaal weten en ervaren.
Doordat vele van ons deze grote sprong namen, raakten ze ook verwijderd van de lagen boven hen en dus de bron waar ze vandaan kwamen. Als een soort gevangene in de 3e laag bleven ze steeds opnieuw incarneren waarin ze steeds nieuwe karma opbouwden en oplosten. Hierdoor zijn de herinneringen ontstaan van vorige levens op aarde.

Andere zielen gingen langzamer naar beneden en kwamen hierdoor bij samenlevingen terecht die leven in de hogere lagen van het bewustzijn. Vaak worden deze volken sterrenvolkeren genoemd.

Door deze langzame afdaling konden ze zich de lagen tot de bron herinneren. Soms met wat moeite, maar ze konden deze blijven voelen en ervaren. Bij elke laag naar beneden kregen ze de mogelijkheid om iets nieuws te ervaren. Totdat ze in de laag van de aarde terecht kwamen en hier tijd konden ervaren. Doordat zij nog in contact staan met de vorige lagen, kunnen zij ook deze levens herinneren en hiermee verbinden. Omdat ze het grotere geheel zien, helpen ze andere zielen die de hogere lagen niet meer ervaren de weg naar de bron terug te vinden.

- Reizen tussen de lagen -
Steeds meer zielen die nu incarneren komen van sterrenvolkeren. Het kan zijn dat zij ook al aardse levens gehad hebben en daarna weer omhoog zijn gegaan in de lagen naar een anderen sterrenvolken om vervolgens weer terug te komen op aarde voor nieuwe ervaringen. Een aards leven van nu kan los staan van eerdere aardse ervaringen die de ziel wilde leren in andere incarnaties op aarde.

Wanneer de stappen klein genoeg zijn, is het voor een ziel mogelijk om steeds zelf te bepalen naar welke laag het wil gaan om lessen te leren. Hierbij komt kijken dat de aarde de enige plek is om tijd te ervaren. Doordat tijd in andere lagen afwezig is, is het mogelijk om op meerdere plekken tegelijk te leven. Echter blijft er altijd een zielsverbinding, waarbij de ziel overal op hetzelfde moment dezelfde emoties zal ervaren.

- Verbinden met vorige levens -
Misschien heb je zelf al eens ervaringen gehad waarbij vorige levens naar boven kwamen. Wanneer je je er meer in wilt verdiepen is meditatie een mooi begin. Geleide meditaties helpen vaak goed bij het ontdekken van je vorige levens. Rust van de geest geeft ruimte voor inzichten. Het geeft je ook de mogelijkheid om te verbinden met deze vorige levens en te kijken wat je hiervan hebt meegenomen in dit leven. Bijvoorbeeld opgebouwde karma die jou in dit leven achtervolgd en vraagt om gezien en opgelost te worden. Met karma bedoel ik bepaalde ervaringen die je ziel heeft meegenomen. Dit kunnen mooie of nare ervaringen zijn.

Soms kunnen vorige levens ook in dromen naar voren komen. Het belangrijkste is om je ervoor open te stellen. Als je meer te weten wilt komen over jezelf, dan is de enige weg via jezelf. Het is van belang dat jij elke laag van jouw ziel wilt ontdekken om zo verder te komen op jouw ontdekkingstocht.

Vorige levens
bottom of page