top of page

Geluk en heling bepaal je zelf

20 maart 2020

"Hoe gelukkig ben jij met je leven op een schaal van 1 tot 10? "
Deze vraag wordt geregeld gesteld en de cijfers kunnen erg verschillen door bepaalde situaties waarin men kan zitten.

Laatst hoorde ik de vraag: " Hoeveel op een schaal van 1 tot 10 gun jij jezelf om volledig geheeld te zijn? "
Laat deze vraag even tot je doordringen en merk op welk getal er als eerste in je opkomt.

Is het een 8 omdat je vindt dat je best wel eens iets mag mankeren, of geloof je dat de 10 ook haalbaar is? Of is het lager dan een 5 omdat je denk dat je het niet waard bent om zorgeloos en pijnloos door het leven te gaan?

Voor mij was deze vraag inzichtgevend en helend en ik deel graag mijn verhaal als een inspiratie dat heling mogelijk is wanneer jij jezelf dit gunt.
Ruim een jaar loop ik rond met eczeem op mijn handen. Ik accepteerde het, want ik had nou eenmaal stress voor m'n studie en ik was allang blij dat het niet op mijn ogen zat. Het werd steeds erger en ook na het afmaken van mijn studie werd het niet minder. Het begon me steeds meer te beperken, omdat ik zoveel mogelijk kou, water een zeep vermeed. Vele crèmes die de oplossing zouden kunnen bieden passeerden me en ook met inzichten in de psychische kernoorzaak nam het probleem niet weg.

Totdat de vraag 'hoeveel gun jij jezelf om volledig geheeld te worden?' op mijn pad kwam. Mijn antwoord was een 10 want dat is toch heerlijk om nergens last van te hebben?
"Waarom vraag je dan niet aan de engelen om jezelf te helen?" was de vervolg vraag.

Ik werk veel met de engelen, maar nooit had ik bewust gevraagd om mij te helen. Die avond ging ik er goed voor zitten en ik voelde de helende kleuren.
Ik was verbaasd toen twee dagen later alle open wonden dicht waren en vijf dagen later alleen nog een licht rode gloed mij eraan herinnerde waar het eczeem had gezeten.
Als sneeuw voor de zon was het verdwenen...

Het was voor mij bijzonder dat gewoon vragen om heling al zo'n groot effect heeft.
Daarom hoop ik dat als jij dit leest, je ook gaat kijken of je jezelf die 10 gunt en zo niet, wat hetgeen is dat je daarvan weerhoudt om dat los te kunnen laten en uiteindelijk pijnloos en zorgeloos verder te kunnen leven.

Geluk en heling bepaal je zelf
bottom of page